// // 3 comments

Надомна работа - писане по форуми


Предполагам, че дори и да не пишете в някой форум, все сте попадали на такъв в търсене на информация за какво ли не. Форумите са неизчерпаем източник на дискусии по всякакви въпроси, посещавани са, потребителите сами генерират съдържанието, т.е. имат интерес отново и отново да се връщат, което прави форумите добра възможност за бизнес. Затова и постоянно се появяват нови и нови на различни тематики. Не е тайна, че жените са по-активни в онлайн дискусиите, често те имат повече време за това и доста от форумите са насочени към тях.

Ще споделя и моят опит с тези специфични уеб сайтове, свързан не толкова с висенето в тях, колкото с изкарването на допълнителни доходи. Лично аз съм пробвала два начина: писане на постове по форуми и продажба на място в подпис, акаунт или мнение.

Вторият вариант изглежда по-лесен, защото при него почти нищо не правиш. За да продадеш обаче акаунт или да си сложиш линк в подписа или мнение, за който да ти платят, е необходимо да имаш вече създаден профил в известен и посещаван сайт. Трябва да имаш и мнения и да си активен, за да може клиента да е сигурен, че срещу парите си ще получи посещаемост. Трябва да се съобразиш и с правилата на форума какви теми се допускат и дали е разрешено да се слагат линкове в подписа. В бг-мамма например забраниха подобни неща, но все още може да се пусне тема или мнение, в което да има линк към даден сайт. За продажбата на акаунт също е важно да е добре поддържан, а също и да не ви пречи да се разделите с него, ако е прекалено личен. Честно казано няма да спечелите кой знае колко от това, тъй като услугата е еднократна, продажба на реклама в подпис или тема може да направите повече от веднъж, но пак не е много доходоносно.


Писането на постове по форуми е подобно на писането на статии, но не съвсем. Най-често се срещат обяви за новосъздадени форуми с определена насоченост, които трябва да се напълнят със съдържание. Цената е по-ниска от тази за писане и пренаписване на статии, защото все пак става дума за по-къси текстове, които не изискват проучване и кой знае какво мислене, а по-скоро обширни познания в дадена област. Понякога изискването е да създадете няколко различни акаунта, които да "разговарят" един с друг, за да има движение във форума и да се стимулират други потребители да се регистрират. Този вариант на надомна работа е по-добър, защото какво казах често се появяват нови форуми и съответно обяви, че се търсят хора за попълването им.

Моят личен опит в тази сфера е с 3 форума, които съм попълвала със съдържание и няколко пъти съм поставяла линк в подписа и в мнение в акаунта ми в бг-мамма. При два от форумите се бях договорила с хората да ми плащат на брой думи, което според мен е най-добрият вариант. В последният форум, в който се включих обаче имаше точкова система, която според мен е доста неизгодна и се отказах преди да получа някакво плащане. Общо взето там трябваше да пиша поне по 3 качествени теми на ден (разбирайте над 300 думи и със снимки), за да се изкара за месеца минимума за изплащане, който е 30 лв.

Обявите за подобна работа намирам в Предприемач и ако мислите, че бихте се занимавали с това, ще ви посъветвам да си направите профили в няколко популярни форума. Развийте ги с качествени мнения и ги поддържайте ги, за да може при кандидатстване да ги представите и да имате по-голям шанс да ви се доверят и да ви поверят някой нов форум.

3 коментара:

  1. Защо не пробвате да пишете във форекс форумите,там заплащането е доста по добро,но парите не идват директно при вас а си откривате сметка в брокера спонсориращ форума и с парите изкарани от писане търгувате на финасовите пазари и вече каквото спечелите си го заявявате за теглене през примерно през скрил.Такива форуми има на български-само един в момента -бяха два но втория спря да плаща за писане на мнения ,има на руски ,на английски ,на немски,аз лично не лоши пари съм си изкарвал от там,макар че не умея добре да търгувам,но с малко късмет ако хвана посоката 50-100 долара си изкарвам,но има и месеци в които не мога да спечеля нищо и си оставам с писането напразно.Във форума в който пиша се плаща по 30 цента на мнение което трябва да е над 50 знака/не думи/,да е по темата а те са много и разнообразни,и да не е обидно или вулгарно,няма да ви изпратя реферален линк макар че като потребител и от това ще спечеля ,но като напишете на латиница България форекс в гугъл ще го намерите ,имат форум с платени мнения и на руски,за другите езици не съм сигурен,на руски имат подобен форум и робофорекс,но там престанах да пиша понеже ми направиха забележка за руския че не беше на достатъчно добро ниво,ако се разтърсите ще намерите и други,но все пак каквото изкарате от писане ще трябва да го търгувате и тогава да теглите парички ако това не ви притеснява ще останете доволни,а относно търгуването и една простичка стратегия ще ви свърши работа,а такива има описани доста по форумите.

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте!
    Как стоят нещата, 5 год. по-късно? Особено в наши дни, след като повече от година, сме почти изцяло затворени и доста неща се "прехвърлиха" онлайн?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не се занимавам вече с този тип надомна работа и нямам пресни впечатления как се е развило писането на коментари по форумите, дали се търси и как се заплаща.

      Изтриване